Cateva reguli obligatorii de respectat pentru un distilat de calitate

1. Fructele trebuie sa fie bine coapte, sanatoase si curate. Fructele putrezite, mucegaite sau mizeria altereaza gustul rachiului.

2. Cuvele in care se pun la fermentat fructele trebuie sa poata fi inchise corespunzator, sa fie spalate foarte bine in prealabil, sa nu fi fost folosite la depozitarea diverselor substante chimice al caror miros este impregnat in vas.

3. Temperatura sa fie mentinuta pe cat posibil constanta, 18-20 grade celsius. Nu expuneti cuvele de fermentatie la soare, nu le lasati in beciuri racoroase.

4. Stabiliti cu atentie momentul optim al distilarii. Ideal este la sfarsitul fermentatiei sau imediat dupa incetarea acesteia.

5. Distilati prima data, apoi redistilati la foc mic. Indepartati cel putin 1% din capacitatea blazului din ce curge initial - frunte, separati cozile.

6. Folositi pentru consum dupa ce il lasati cateva luni la beci in inox, lemn sau sticla. Aduceti la taria de consum cu apa care are un continut cat mai mic de minerale.


Pălincăria Transilvania

O experienta autentica simpla si de impact este descoperirea bauturilor traditionale ale zonei. Fie ca esti cunoscator, pasionat sau doar iti place sa experimentezi noi gusturi, cu siguranta iti va placea sa savurezi o bautura autentic romaneasca.

Contactează-ne

+40 740 310 546

+40 744 330 889

office@palincariatransilvania.ro

Str. Lucian Blaga 47, 505400 Rașnov, Brasov

Image
varsta
Image

Aveti minim 18 ani?

Trebuie sa aveti minim 18 ani pentru a vizita acest site.

Nu