Cateva reguli obligatorii de respectat pentru un distilat de calitate

27.02.2019
by Admin Admin
Cateva reguli obligatorii de respectat pentru un distilat de calitate

1. Fructele trebuie sa fie bine coapte, sanatoase si curate. Fructele putrezite, mucegaite sau mizeria altereaza gustul rachiului.

2. Cuvele in care se pun la fermentat fructele trebuie sa poata fi inchise corespunzator, sa fie spalate foarte bine in prealabil, sa nu fi fost folosite la depozitarea diverselor substante chimice al caror miros este impregnat in vas.

3. Temperatura sa fie mentinuta pe cat posibil constanta, 18-20 grade celsius. Nu expuneti cuvele de fermentatie la soare, nu le lasati in beciuri racoroase.

4. Stabiliti cu atentie momentul optim al distilarii. Ideal este la sfarsitul fermentatiei sau imediat dupa incetarea acesteia.

5. Distilati prima data, apoi redistilati la foc mic. Indepartati cel putin 1% din capacitatea blazului din ce curge initial - frunte, separati cozile.

6. Folositi pentru consum dupa ce il lasati cateva luni la beci in inox, lemn sau sticla. Aduceti la taria de consum cu apa care are un continut cat mai mic de minerale.

Aveti minim 18 ani?

Trebuie sa aveti minim 18 ani pentru a vizita acest site.