Rădăcini adânci

FONDATĂ ÎN 2015

Palincăria Transilvania este prima distilerie autorizată din județul Brașov dar cu rădăcini adânci în distilarea tradițională a rachiurilor, țuicii și palincilor. Producția de palincă se bazează pe contribuția vitală a materiilor prime naturale combinate cu metode tradiționale, rețete și măiestrie.

Bine ați venit la Palincăria Transilvania!

Palincăria Transilvania se află situată în orașul Râșnov, între două impunătoare și vechi edificii - Cetatea Râșnovului și Castelul Bran.

Suntem la poarta de intrare în Transilvania, pe drumul care de secole a unit această provincie de Țara Românească, într-un ținut încărcat de istorie și spiritualitate.

De oriunde veniți, ne puteți găși ușor și puteți să adăugați călătoriei voastre o nouă destinație: o vizită la distilerie și de ce nu - o degustare, pentru că scopul nostru este să vă bucurați de o experiență inedită.

Credem cu tărie că facem ceea ce trebuie!

La Pălincaria Transilvania producem în mod tradițional, la foc cu lemne, doar distilate din fructe.

Folosim în principal fructele din zonă – mere, pere, prune – dar nu ne limităm la acestea. Pentru că am ales diversitatea, folosim tot ce Transilvania ne poate oferi: cei mai buni struguri, cele mai gustoase caise, gutui, cireșe, vișine sau fructe de pădure.

Pe lângă fructe de calitate, pentru realizarea unor băuturi de excepție mai avem nevoie de rețete și de tehnologie.

 

Ne bucurăm de cunoștințele păstrate dintotdeauna  la sat, transmise și perfecționate din generație în generație și cu ajutorul cărora producem multe feluri de palincă delicioasă.

Dar puțini știu că un distilat de înaltă calitate, cu caracteristici organoleptice și fizico-chimice verificate și certificate nu poate fi realizat decât într-un antrepozit fiscal autorizat ca distilerie. Este important să vezi unde și mai ales cum, în ce condiții se realizează  ceea ce urmează să consumăm. Cu siguranță că diferența de calitate se va reflecta și în prețuri – produsul obținut și valorificat în mod legal, cu respectarea normelor sanitar-veterinare, include în preț și diferitele taxe și impozite pe care legislația le prevede.

Chiar și așa, recomandăm să cumpărați doar băuturi sigilate, produse în locuri special amenajate și autorizate, cu garanția calității, autenticității și conformității acestora.

Și mai încurajăm un consum responsabil, bazat pe plăcerea gustului. 

Poftă mare și Noroc! 

Aveti minim 18 ani?

Trebuie sa aveti minim 18 ani pentru a vizita acest site.